Bach Bloesem  Remedies 

Tijdens zwangerschap, kraamtijd en het ouderschap

Deze natuurlijke remedies zijn bijna allemaal bereid uit bloesems van in het wild groeiende planten, bomen en struiken. De remedies zijn niet schadelijk of gewoonte vormend en zijn bij elke andere therapie te gebruiken. Daarom zijn ze zeer geschikt om in te zetten bij zwangerschap, baby’s en kinderen. Het zijn geen medicijnen of chemische middelen, maar ze werken meer als katalysators die ons een nieuwe weg wijzen naar onze gezondheid via een inzicht in onze eigen menselijke geest. Ze zorgen voor harmonisatie van karakter en geest. De levenskracht kan weer vrij stromen, waardoor ook de natuurlijke weerstand wordt hersteld. Het zelfhelend vermogen kan weer worden aangesproken.

  

Bach Bloesem Remedies zorgen ervoor dat een negatieve gemoedstoestand wordt omgezet in een positieve gemoedstoestand. Klachten en ziektesymptomen kunnen verdwijnen, omdat lichaam en geest weer in balans zijn. Niet de symptomen van de ziekte of het probleem wordt behandeld, maar de gemoedstoestand, zoals stemming en humeur. Als het kindje in de buik bij moeder zit is het energetisch beschermd tegen invloeden van buitenaf, behalve tegen die van de moeder zelf. Dus als de moeder stress ervaart, zal het kindje dit ook ervaren en het als een emotionele blokkade opslaan in het Energetisch Psychisch Geheugen (PEG) in de cellen. Dit soort PEGjes kunnen later klachten veroorzaken als ze telkens weer getriggerd worden. Het is dus belangrijk voor de moeder zo relaxed mogelijk te blijven. 

Een bevalling kan ook stress geven en emoties oproepen als alles te snel gaat of juist stagneert. Ook dan kan een Bach Bloesem Remedie helpen. In panieksituaties is daar de Rescue voor en in andere situaties wordt er gekeken welke samenstelling van de remedies nodig is. 

Tijdens de kraamtijd kan het de moeder goed ondersteunen bij de hormonenstorm die door haar lichaam raast, de zogenaamde kraamtranen. Kinderen zijn sterk verbonden met hun ouders en al helemaal met de moeder. Hun aura staat vaak wijd open en daarom pikken ze gemakkelijk emoties van anderen op en slaan die op in hun cellen. Voor ouders die een druk gezin hebben met jonge kinderen kan daarbij het innemen van Bach Bloesem Remedies enorm helpen. Zowel voor de ouders zelf als de kinderen. Bij baby’s en kinderen zie je vrijwel meteen resultaat. 

Geschreven door Geertje  Swart