Babyshower

Hip & Trendy: een babyshower organiseren voor je zwangere vriendin. Geen wonder, ’t is ook superleuk om met de vrouwen onder elkaar je leuke vriendin die in verwachting is te verrassen en een gezellige middag of avond te hebben! Hier onder vind je allerlei tips: zo weet je wanneer je moet beginnen met organiseren en welke activiteiten je allemaal kunt doen.

Het onstaan

Babyshower is overgewaaid uit Noord Amerika . Inmiddels is het in Nederland een steeds bekender fenomeen. Een babyshower wordt meestal als verrassing georganiseerd voor de aanstaande moeder. Het doel is om samen met familie en vriendinnen een ontspannen middag of avond te organiseren en de aanstaande moeder in de watten te leggen! Het komt ook steeds vaker voor dat een babyshower door de aanstaande moeder en/of vader zelf wordt georganiseerd, voor of na de geboorte van het kleintje. Het gaat erom dat het een gezellige dag is met familie en vrienden. Of het nou voor de ouders wordt georganiseerd of door de (aanstaande) ouders zelf dat maakt niet zoveel uit.

 

De babyshower 

Babyshowers worden vaak net als ieder ander feest voorzien van de nodige versieringen. 
Ballonen, slingers, een mooi versierde tafel, je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Leuk in één thema
zodat de hele babyshower in kleur kan worden gegeven.  Vaak worden er kleine cadeaus gegeven aan de moeder of voor de toekomstige baby.
 

Tijdens een babyshower worden er vaak allerlei spelletjes gespeeld. Sommige spelletjes worden beloond met kleinigheidjes. Ook komt het steeds meer voor dat er informatie wordt gegeven over een onderwerp. Wel is dit thema of de informatieve informatie zo aangekleed dat het leuk en interessant is voor de hele groep.

 

De voorbereidingen

De voorbereidingen maken of breken het succes. Daarom moet je over een aantal dingen nadenken. Wil je het feestje een verrassing houden? Welke moment komt voor de zwangere moeder het best uit? Je kan een leuk thema bedenken voor de babyshower. Weten jullie het geslacht al? Pas hier de versiering en hapjes op aan.

Communicatie

Laat 1 of 2 vriendinnen de leiding te laten nemen. Zij verzorgen de communicatie en verdelen de taken. Het is ook handig om een appgroep aan te maken, zo kun je lekker snel schakelen met elkaar en na afloop eenvoudig foto’s delen.

Bedenk allereerst: is de babyshower wel of geen verrassing?

Zo ja: probeer je vriendin subtiel uit te horen over welke vrouwen ze allemaal op haar feestje zou willen zien. Spreek alvast met een smoes met haar af op de dag van de babyshower. Leuk: zorg dat je ineens met een groep vriendinnen voor de deur staat (of op de locatie van het feestje).

Wanneer & Waar?

Over het algemeen wordt een babyshower zo’n 2 maanden voor de uitgerekende datum georganiseerd. Maar natuurlijk zijn jullie helemaal vrij om de datum te bepalen. Bedenk wel dat je vriendin aan het eind van de zwangerschap veel minder puf heeft, dus ga liever voor een wat vroeger moment in de zwangerschap. Als je de babyshower s'avonds doet bedenk wel dat het niet te lang moet duren. Je zwangere vriendin is vaak s'vonds wel extra moe. Zo’n 3-4 uur is lang genoeg. Kies een locatie waar het gezellig. Bij een vriendin thuis of in een leuk cafe/zaaltje. Je vriendin moet natuurlijk wel lekker zitten tijden de babyshower.

Uitnodigingen

Verstuur je alle vriendinnen een mailtje of een zelf gemaakte uitnodiging. Vergeet niet de datum, locatie en jouw contactgegevens te vermelden. Zet in het bericht eventuele hapjes die iedereen kan meenemen.

Tip: vergeet geen foto’s te maken op de avond zelf ;).

 


Spelletjes voor tijdens de babyshower

  • Luier ruiken!

Ontzettend leuk spel! Je hebt bijvoorbeeld 5 pampers nodig. Pindakaas, ontbijtkoek, gesmolten mars en babylotion. Smeer dit in de luier. Nummer elke luier. De gasten mogen ruiken en raden! Veel plezier gegarandeerd! 

  • Babyvoeding proeven

Zo leuk! Koop 10 potjes babyvoeding. Zoals fruitsmaak , en een paar met groenten. Nummer de potjes. Blinddoek de deelnemers en proeven maar! Hilarische gezichtsuitdrukkingen zul je zien! Weet je gelijk waarom een baby zo gek en vies kan kijken ;).

  • Babyshower karaoke

Neem muziek met het woord baby erin. Maak er een soort estafette van . Begin bij 1 persoon en geef de microfoon door. Of zing gewoon per groep een liedje.

  • Rompers versieren

Koop een aantal witte rompers. Verder ben je benodigd textielstiften en verschillende decoraties. Stiften, vilt, stempels, strijkfiguren etc. 

  • Babyfoto raden

Iedere deelnemers levert vooraf een babyfoto van zichzelf aan. Tijdens de babyshower gaan jullie raden van wie de babyfoto is.

  • Babyfles drinken

Benodigdheden zijn voldoende aantal flessen. Vul deze flessen met sap, water of drank voor de niet zwangeren. Zodra het startsein is gegeven probeert iedereen zo snel mogelijk de fles leeg te drinken. Wie het eerste is heeft gewonnen!